Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 17.

2019. január 17. - evangélikus útmutató

Ekkor Józsué arccal a földre borult előtte, meghajolt, és ezt kérdezte tőle: Mit akar mondani szolgájának az én Uram? (Józs 5,14b)

A ti szemetek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall. (Mt 13,16)

Lelki útravaló a mai napra

Gyakran eljutunk Istennel való kapcsolatunk útján addig a pontig, amíg elmondjuk Istennek hosszú monológunkat. Soroljuk a velünk történt eseményeket, hogy ki bosszantott és miért, milyen jogon. Egy munkahelyváltás sem jönne rosszul, hiszen lassan beleroppanunk a stresszbe, a lelki megpróbáltatásokba és az elviselhetetlen emberi gyarlóságba. Hogy a gyerek már megint szemtelen volt, és rossz jegyet hozott haza, a szomszéd pedig ismét kórházba került. Színt vallunk, hogy sokszor tétlenek és erőtlenek vagyunk, nem látjuk a kiutat szorult helyzetünkben – igazán elkelne egy kis segítség. Könyörgünk a szeretteinkért, gyógyulást kérünk a betegeinknek, megoldást a problémáinkra, áldást az úton lévőkre, és mondjuk végeláthatatlan imáinkat.

De van-e időnk megvárni a választ? Feltesszük-e Józsuéval együtt a kérdést: Mit akar mondani szolgájának az én Uram? Monológ vagy párbeszéd az imádságunk? Kíváncsi vagyok-e Isten válaszára? Akarom-e tudni, hogy mit gondol felőlem? A fenti ige így folytatódik: „Az Úr seregének a vezére így felelt Józsuénak: Oldd le sarudat a lábadról, mert szent az a hely, ahol állsz.” A sarulevétel Isten szentségének és szellemes praktikumának elegye: oldd le a sarud, hogy ne futhass tovább! Állj meg! Várd meg, amit mondani kívánok neked! Szeretném, ha meghallgatnál. Ne rohanj! Maradj még, beszélgessünk! Józsué kérdez, vár és nem szalad tovább. Majd hall és lát, végül cselekszik. A cselekvő hit lépcsői ezek, melyek képesek várfalakat is ledönteni. Egy „szupererő”, melynek mi is birtokába juthatunk.


Uram! Hadd legyek üres edény: vedd el cikázó gondolataimat, aggódó kapkodásomat, énközpontú figyelmemet. Üresedény-életemet Te töltsd meg szavaiddal, tanításoddal, útmutatásoddal. Hadd tudjam figyelmemet Rád szegezni, hogy meglássam, megérezzem a Te megnyugtató közelséged. Segíts, hogy meghalljam szavad, melyet személyesen nekem akarsz mondani. Ámen.


Kőrösi Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr7814518640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása