Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 11.

2019. február 11. - evangélikus útmutató

Teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon. (Zsolt 16,11)

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22–23a)

Lelki útravaló a mai napra

Az öröm – vagy talán nevezzük inkább derűnek – a leginkább meghatározó keresztény lelkiállapot. Több is annál, mint lelkiállapot. Közeg, élettér. Mint halnak a víz, madárnak a levegő, olyan a hívő ember számára az öröm.
„A teljes élet: az öröm. Örülnöd kell, igaznak kell lenned, derültnek, teremteni kell, és ki kell nyílnod boldogan” – írja Hamvas Béla. Persze – teszem hozzá gyorsan – ez az öröm sokszor egy „mégisöröm”, amikor a hétköznapi történések egyáltalán nem indokolják a nagy örvendezést. Mint egy csöndes, de mégis hallható, folyamatos zenei aláfestés, úgy van jelen életünkben az Isten gyöngéd szeretete és gondviselése. Figyelnünk kell rá, hogy meghalljuk. Mégis, ahol, akiben jelen van, megváltoztat, áthangol mindent. Nem lehet nem érzékelni. A derűs, örömmel, örömből élő emberek gyógyítják a világot maguk körül. Az ilyen emberekkel szinte keressük a közösséget, mert valahogy minden egyszerűvé és könnyűvé válik körülöttük. Jézus jelenlétének megélése ilyen emberré változtathat mindannyiunkat.


Áldjon meg téged a létezés örömével az Isten. Éld meg, hogy a tőle kapott élet mennyire különleges, egyedi, megismételhetetlen. Éld át minden napon az aznapi örömet. Érezd át minél több pillanat különleges ajándékát. Mint egy finom illat, úgy vegyen körül téged az isteni derű levegője, hadd lehessen áldássá mindenki számára, aki a közeledben van. Ámen.


Balogh Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1114605148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása