Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 26.

2019. január 26. - evangélikus útmutató

Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor fölépül az Úr városa. (Jer 31,38)

A népek oda viszik be kincseiket és gazdagságukat. (Jel 21,26)

Lelki útravaló a mai napra

Jeremiás próféciája A jelenések könyvének látomásában teljesedik be, amely a mennyből alászállt városról, az új Jeruzsálemről szól. A szerző nagyon kívánatos képet fest a városról, amelyben Isten dicsősége ragyog. Falának alapköveit mindenféle drágakő ékesíti, tizenkét kapuja tizenkét gyöngy, építőanyaga jáspis, utcája színarany, tiszta üveghez hasonló. A városnak nincs szüksége napra és holdra, mert Isten dicsősége világosítja meg, és lámpása a Bárány. Olyan gyönyörű város ez, amely örökkévaló, melyben jó volna ott lennünk. De „tisztátalanok pedig nem jutnak be oda, sem olyanok, akik utálatosságot vagy hazugságot cselekszenek: hanem csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe.” (Jel 21,27) Ehhez meg kell tisztulni, mert tisztátalannak abban helye nem lesz. Ez figyelmeztetés, de egyben biztosíték is, hogy ott végre nem lesz tisztátalanság, utálatosság, hazugság. Azok lesznek ott, akik Krisztuséi, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe. Akikért ő mindent megtett: ártatlan Bárányként meghalt, és győztes Bárányként feltámadott. Azok lesznek ott, akik megtisztultak, bűnbocsánatot és új életet nyertek. Mert akiknek a Bárány megtisztította az életét, bizonyosak lehetnek abban, hogy a nevük be van írva az ő életkönyvébe. Nem az ő érdemük ez, hanem megadatott nekik: ingyen, kegyelemből, hit által, Krisztusért.


Urunk! Magasztalunk Téged, hogy Jézus Krisztusra nézel, és rajtunk könyörülsz meg. Légy áldott golgotai keresztjéért, értünk való szenvedéseiért, vérének bűntörlő erejéért, haláltól szabadító hatalmáért. Kérünk, ajándékozz meg minket látással, hogy mindig világosan felismerjük bűneinket, és megbánva azokat odaboruljunk szereteted és kegyelmed megszentelt helyéhez. Adj nekünk Krisztussal járó, megváltott életet és olyan nevet, amely a Bárány életkönyvébe már most bejegyeztetett. Ámen.


Tamásy Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr4614518682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása