Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 01.

2019. február 01. - evangélikus útmutató

Figyelj beszédemre, Uram, vedd észre sóhajtozásomat! Figyelj hangos kiáltozásomra…, mert hozzád imádkozom! (Zsolt 5,2–3)

Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! (Mk 9,24)

Lelki útravaló a mai napra

Tudom, hogy már születésem kezdetén ismert engem az Úr. Már akkor elkészített számomra mindent, kigondolta, milyen utat ad elém. Már az életem első percétől kezdve ott vigyáz rám, és óvó tekintetével figyeli minden lépésemet.
Mégis: sokszor érzem, hogy az ösvény túl nehéz, és tele van akadályokkal. Az elbukás után pedig olyan nehéz újra talpra állni.
Ott van Isten a kihívásokban?
Hiszek, Uram. Segíts hitetlenségemen!

Tudom, hogy olyan életet szánt nekem az Úr, mely cseppet sem nehezebb vagy könnyebb annál, mint amennyit elbírok. Nem hosszabb és nem rövidebb a kelleténél, nem kisebb vagy nagyobb annál, mint amekkora hozzám illik.
Mégis: van, hogy úgy érzem, az élet terhe összenyom. Összeroskadok.
Ott van Isten, hogy segítséget nyújtson, amikor én kevés vagyok a megoldásokhoz?
Hiszek, Uram. Segíts hitetlenségemen!

Tudom, hogy minden szavam az Úrhoz olyan, mint egy „örök memóriában” tárolt beszélgetés. Soha nem törlődik, nem évül el, nem jár le a szavatossága. Tudom, hogy minden sóhajtásom felhatol egészen a mennyekig. Tudom, hogy kiáltásaim nem hiábavalók, mert meghallja az Isten.
Mégis: miért nem hallom sokszor a választ?
Hiszek, Uram. Segíts hitetlenségemen!

Hiszem, hogy Isten ott van az élet kezdetén, mikor megállapítja, ki hányszor vesz majd levegőt ezen a földön. Hiszem, hogy Isten ott van az akadályokban is, hogy átlendítsen a holtpontokon. Hiszem, hogy Isten ott van minden imádság túlsó felén, hogy hallja a hangomat!


Atyám! Kérlek, hallgasd meg minden imádságomat! Szeretek úgy beszélgetni veled, mint egy baráttal, akivel megoszthatom legféltettebb titkaimat is. Tudom, hogy te mindenre figyelsz, bármit bármikor mondok el Neked. Kérlek, vedd észre, ha sóhajtozom a bánat, a szomorúság idején. Nem mindig látom meg vigasztaló Szentlelked munkáját az életemben. Add, hogy csak akkor kiáltsak, amikor már elfogytak a csendes szavaim, és sóhajtásom sincs több. Hozzád imádkozom, Uram, Benned hiszek szüntelenül.


Vladika Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr614589418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása