Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 08.

2019. február 08. - evangélikus útmutató

Bocsásd meg hát ennek a népnek a bűnét nagy szereteteddel! (4Móz 14,19)

És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. (Mt 6,12)

Lelki útravaló a mai napra

Hányszor és hányszor megtettük már?! Hányszor lett már vizes a lábunk, könnyes a szemünk?! Hányszor táncoltunk már az aranyborjú körül?! És folytathatnánk… Megtörtént. Megesett. Megtettük. Elkövettük. Eltáncoltuk. Eljátszottuk az első esély tisztaságát. Elesetten, kétségbeesetten állunk ilyenkor az Örökkévaló előtt, és azt kérdezzük: „Hogyan tovább, Uram? Van tovább? Van még a folyóban víz, hogy beleléphessünk? Van még egy újabb fejezet Veled? Van még egy újabb szövetség Veled?”
Sok kérdés, de egy válasz: Igen, van. Igen, kaptunk, és igen, kapunk újra meg újra. Esélyt, reményt, folyót, fejezetet, szövetséget. Egy szóval: megbocsátást. Nem azért, mert megdolgoztunk érte, vagy mert megérdemelnénk, vagy mert becsületesen megtartottuk az isteni kéréseket, a felszabadító parancsolatokat.
Nem! A megbocsátó, irgalmas, újra- és újat kezdő Isten nem így működik. És ez a mi reménységünk ma is. Nem valami miatt kapunk új osztást, új lapokat, tiszta lapokat. Nem azért, mert jogos vagy igazságos lenne. Nem azért, mert járna. Hanem mert a szövetséget kötő Isten sosem adja fel. Nem szokta. Sose teszi. Sose fogja. Nem az a típus, nem következetes, és ez a mi egyetlen esélyünk, mely esély Jézusban jött teljesen közel hozzánk. Nincs más. Isten nem következetes, hanem – ahogyan Luther is egzisztenciálisan megtapasztalja és teológiája fókuszába emeli ezt a tapasztalatot – kegyelmes. Aki nem azt teszi, ami szerintünk logikus, hanem amit lényege, a szeretet megkíván. Megbocsát.


Isten, köszönjük, hogy nem olyan vagy, mint amilyennek szerintünk kellene lenned. Ámen.


Gáncs Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr9114605136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadna 2019.08.17. 07:43:46

JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT ...JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL... MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862 ha lehet kuldjenek mar PRONTOSAN SEBFERTOTLENITO GELT 70 5189043 van egy sipoly lagyreszen ahol a het db dren volt

lagyreszt peniszt herezacskot mutottek TALYOG VOLT A CUKORBETEGSEG MIATT ILL.. NEHEZ FIZIKAI MUNKA MIATT EMELEs

tüzelö segitség kérés ha lehet fabian lajos sajovelezd fatelep20 9585852

vagy török péter sajokaza 20 324 3966
süti beállítások módosítása