Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 02.

2019. február 02. - evangélikus útmutató

Te pedig gyászomat örömre fordítottad, leoldoztad gyászruhámat, és örömbe öltöztettél. (Zsolt 30,12)

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyó­gyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. (Lk 17,15)

Lelki útravaló a mai napra

Betegségről, bukásról, bűnről, halálról, gyászról, átokról eleget hallunk. Elég csak néhány percre belehallgatni a hírekbe. Ilyen az Istentől elszakadt világ és ember állapota.
Amikor Isten érkezik: megszólít, cselekszik, mindezek megváltoznak, megváltozhatnak. Az ő gondolata, döntése felőlünk: Legyen a betegségből gyógyulás, bukásból lábra állás, bűnből szabadulás, halálból élet, gyászból öröm, átokból áldás. „Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja.” (1Jn 3,8) „…Krisztus Jézus… megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.” (2Tim 1,10) Testvérem, gondolj ennek szellemében magadra, családodra, gyülekezetedre és a világra. A keresztyének az evangélium által meghatározott „mégisemberek”, akiknek hite Krisztuson, a Megváltón csüng, akiknek az életét Isten megváltoztatta.


Uram, köszönöm, hogy ebbe az elesett, bűnös, beteg, átok alatt senyvedő világba eljöttél. Köszönöm, hogy úgy szeretted ezt a világot, hogy életedet adtad érte, hogy aki hisz Benned, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Kérlek, gyógyíts meg, szabadíts meg, bocsásd meg bűneimet, állíts lábra, fordítsd gyászomat örömre, törd meg az átok erejét életemben. Vedd le gyászruhámat, és add rám az öröm palástját. Így kérlek családomért, egyházamért és a világért. Köszönöm, hogy haláloddal és feltámadásoddal ezt ajándékozod nekünk. Ámen


Szeverényi János

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr8714589426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása