Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 09.

2019. február 09. - evangélikus útmutató

Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem. (Zsolt 18,36)

Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. (Ef 6,10)

Lelki útravaló a mai napra

Háború dúl, amelyben a Gonosz arra törekszik, hogy mindenkit megfosszon Isten országa védelmétől, a békesség örömétől, a szeretet boldogító ajándékától, az igazság biztonságától, a jóság oltalmazó erejétől, a tisztaság felüdítő szépségétől.
Nem új keletű harc ez. A bűneset óta tart, mert a Gonosz embergyilkos volt kezdettől fogva. A háború, gyűlölet, erőszak, a közösség elleni vétkek, az ármánykodás és megosztás, az önzés és mások letiprására épülő élet a Gonosz céljait szolgálja.
Erős emberekre van szükség, mert nehéz időket élünk. Lelkiekben, jellemben erősekre, akik a mindennapok lelki-szellemi harcaiban győzni tudnak.
Isten gyermekei állandó harcban vannak: a test, a világ, a Gonosz kísért minket, és nekünk nem lehet megtántorodni. Azt is jól tudjuk, hogy nem vagyunk magunkra hagyva, hanem Isten erejében, segítségében bízhatunk, vele győzedelmeskedhetünk. Mi az Úrban vagyunk erősek, az ő hatalma segít győzelemre minket. Fennáll a veszély, hogy a magunk erejével akarjuk a győzelmet elérni, vagy emberek segítségét kérjük, és Istenhez csak akkor fordulunk, amikor minden másban kudarcot vallottunk. Ismételten emlékeztetnünk kell magunkat Jézus szavára, aki arra szólított fel minket, hogy maradjunk őbenne, ő pedig bennünk fog lakni, így lesz gyümölcsöző, eredményes keresztyénségünk, így fogunk benne, hatalmában, erejében mi is megerősödni. Ahogyan Isten Józsuénak mondta egykor, úgy mondja nekünk is: Légy bátor és erős! Ámen.


Urunk, Jézus Krisztus, aki győztél bűn és halál felett, add, hogy örömmel szolgáljunk Téged, és ne féljünk a Te fegyvereiddel kimenni abba a harcba, melyet úgysem kerülhetünk el. Engedd, hogy a Te győzelmes zászlód alá beállva tegyük mindazt, amire elhívtál minket. S ha a bűneink miatt le is győz egy-egy időre a Gonosz, add, hogy a Te átszegezett kezedbe kapaszkodva álljunk fel újra és újra, hogy Veled harcoljunk tovább! Ámen.


Rostáné Piri Magda


A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr7914605140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása