Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 25.

2019. január 25. - evangélikus útmutató

Milyen nagy alkotásaidnak száma, Uram! Valamennyit bölcsen alkottad, tele van a föld teremtményeiddel. (Zsolt 104,24)

Jézus mondja: Figyeljétek meg a mező liliomait, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. (Mt 6,28b–29)

Lelki útravaló a mai napra

Veled is előfordult már, hogy a sok és szerteágazó feladataid közben úgy érezted magadat, mint a tányérpörgető a cirkuszi porondon? Hogy szaladsz az egyiktől a másikig, megpörgeted, aztán rohanás tovább, hogy a harmadik vagy a negyedik tányér se hulljon a földre. Veled is előfordult már, hogy úgy érezted, szétfeszítenek a feladataid? Hogy teljesíteni kell az iskolában, egyetemen, munkahelyen, elő kell teremteni a pénzt, határidőket kell megjegyezni és betartani, közben a ház körül is sok munka vár rád, a család és a szeretteid is igényt tartanak rád, a gyülekezetben szükség lenne a szolgálatodra, és magadra is jó lenne egy kis időt szánni. Ahogy tesszük fel a tányérokat a pálcára, az elején még azt érezzük, hogy semmi gond, ura vagyok a helyzetnek, de ahogy telik az idő, és egyre több tányért forgatunk, könnyen felüti a fejét az aggodalom. Mi lesz, ha ellankad a figyelmem, mi lesz, ha nem bírom tovább ezt a rohanást, mi lesz, ha úgy elmegyek az életem mellett, hogy a legfontosabb dolgokról teljesen megfeledkeztem, mi lesz, ha egy-egy tányér leesik, és darabjaira hull? Jézus a hegyi beszédben rámutat arra, hogy túl sok aggodalom van bennünk, hogy talán túlgondoljuk az életünket, hogy nem megélni akarjuk, hanem csinálni és kézben tartani. És éppen ezért Jézus emlékeztet minket arra, hogy az Úr a mi Teremtőnk, hogy ő alkotott minket, és ő viseli gondunkat mindennap. Aggodalmunk annak a jele, hogy nem tekintünk az Úrra teljes bizalommal, pedig ő minden dolgunkban velünk van!


Uram, Te látod az életemet, ismered szívemet és gondolataimat, kérlek, erősítsd meg hitemet, hogy teljes szívvel bízzak Benned, hogy a rengeteg elvárás és feladat közepette se bénítson az aggodalmaskodás, hanem mindig bizalommal tekintsek Rád, aki gondomat viseled, és az életemet megtartod az Úr Jézus Krisztus által. Ámen.


Bence Győző

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr514518678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása