Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 02. 13.

2019. február 13. - evangélikus útmutató

Uram, te vagy a mi atyánk, ősidőktől fogva megváltónknak nevezünk. (Ézs 63,16b)

Jézus mondja: Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved. (Mt 6,9)

Lelki útravaló a mai napra

Jézus tanítása szerint Isten egy jó szülőhöz hasonlít. Arra biztat minket ez a hasonlat, hogy olyan feltétel nélküli bizalommal, bensőségesen forduljunk hozzá, ahogyan egy gyermek teszi a tekintélyt, adakozó szeretetet és magát a megtestesült erőt képviselő apával szemben. E hasonlat szerint bár nem férhet kétség a szülő hatalmához, kompetenciájához, mégis szeretett, gondoskodásra szoruló gyerekként viszonyulhatunk hozzá.
Aki gyerekkorából nem ilyen szülőképet hozott magával, annak sok lelki feladatot jelenthet, míg Istenhez gyermeki bizalommal közel kerül. Nekik talán segíthet az a magyarázat, amelyet egy lelkész mondott a Miatyánkhoz: minden szülőnek bizonyos szempontól Istenhez kellene hasonlatossá lennie, ha jó szülővé szeretne válni. Bár a földi szülőknek nem mindig sikerül betölteniük ezt a hivatást, az igazi szülő: Isten maga. Ő hívott életre minket, az ő gondoskodásából élünk napról napra. Ha ennek igazságában élünk, Isten neve valóban szent lesz számunkra.


Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy így szólíthatlak meg, hogy Jézus által arra biztatsz, hogy örömeimmel, szorongásaimmal, problémáimmal, kéréseimmel Hozzád forduljak, Tőled, Benned keresve a megoldást. Legyen a Te neved a legszentebb név számomra, végső menedék és támasz, örömforrás és reménység. Ámen


A. Balogh Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr6414605154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása