Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 12.

2019. január 12. - evangélikus útmutató

A népek… varázslókra és jósokra hallgatnak, de neked ezt nem engedi meg Istened, az Úr. (5Móz 18,14)

Pál írja: Szüntelenül imádkozunk és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen megismerjétek az ő akaratát minden lelki bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek Isten ismeretében. (Kol 1,9–10)

Lelki útravaló a mai napra

Az ember olyan lény, aki szeretné megérteni az őt körülvevő világot, szeretné érteni az addig nem ismert összefüggéseket, vágyódik arra, hogy a titkok is feltáruljanak számára. Minden bizonnyal Istentől kaptuk ezt a kíváncsiságot, mely által nagyon sok titokra valóban fény is derült. Jakab apostol ezt írja: „minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá…” A tudományos felfedezések, amelyek az egész emberiség javára hasznosulnak, akkor is tőle jönnek, ha esetleg maga a tudós sem tudja, mert talán nem hívő. A mai igéink felhívják a figyelmünket arra, hogy a vallási piacon ősi idők óta bőséges a kínálat, de nem minden egyformán jó. A bennünket foglalkoztató kérdéseinkkel nem érdemes ellenőrizetlen, fals valláspótlékok képviselőinek útmutatásaira hallgatni, mert félrevezethetnek. Nekünk abban a páratlan lehetőségben lehet részünk, hogy Istent közvetlenül megszólíthatjuk imádságainkban, és ő meghallgat bennünket!


Urunk, ma reggel különösen is köszönjük az imádság ajándékát. Köszönjük, hogy közvetlenül megszólíthatunk. Te pontosan ismered minden gondolatunkat, emiatt nem is tudunk újat mondani Neked, de mégis óriási ajándék, hogy nyitott vagy a velünk való kapcsolatra. Nem tudunk eléggé hálásak lenni azért, hogy van időd ránk, és hogy a Veled való közelségben feltöltődhetünk. Köszönjük, hogy a közeledben más megvilágításba kerülhetnek kérdéseink, kétségeink és egész életünk. Ámen.


Szemerei János

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr3014518608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása