Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 06.

2019. január 06. - evangélikus útmutató

Így szól az Úr: Bárcsak rám hallgatna népem! (Zsolt 81,14)

Mert megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan és kegyesen éljünk e világban. (Tit 2,11–12)

Lelki útravaló a mai napra

„Megjelent az Isten üdvözítő kegyelme.”

„Tessék? Mi jelent meg? Isten, kegyelem? Inkább istentelenség és kegyetlenség van a földön, semmi más!”

Ha körbenézünk a világban, s látjuk a rengeteg gonoszságot, sokszor nehéz vitatkozni ezekkel az elkeseredett mondatokkal. Jelen van ma a világban Isten kegyelme, sőt jelen van az Isten?

Menekülést jelentene a válasz elől, ha okos teológusok vagy nyelvészek kiderítenék, hogy rossz a fordítás, itt nem múlt, hanem jövő idő szerepel: meg fog jelenni.

Igen, könnyű lenne elfogadni ezt a világot így, hiszen most azért sötét minden, azért kevés a hívő ember, mert még nincs itt az Isten, ő most még valahol vár, de előbb-utóbb el fog jönni!

Milyen könnyen meg lehetne magyarázni az életünket, ha mindez így igaz lenne!

De itt múlt idő szerepel, tehát az Isten kegyelme már itt van a világban! Látszik-e az Isten kegyelme ebben a világban?

Szögezzünk le valamit: Isten kegyelmének nagysága és ereje nem függ attól, hogy mi elhisszük-e, elfogadjuk-e vagy sem. A kegyelem megjelent, hatalmas és csodálatos ajándék! Az Isten kegyelme visszavonhatatlanul megjelent, és munkálkodik a világban, kész lenne elsöpörni minden bajt, rosszat, bűnt és a Sátán minden mesterkedését. A kegyelem hatalmas, életet átformáló erő!

A kérdés az, hogy engedjük-e Isten kegyelmét hatni az életünkben?

Ahogy egy ének mondja: „A kegyelem árad és árad és árad, a kegyelem árad, mint a folyó”, vagyis betölti az egész világot.

 

 


Vízkereszt ünnepén köszönjük Urunk, hogy Jézus Krisztusban nyilvánvaló lett a Te jelenléted ezen a földön. Köszönjük, hogy Jézus eljött közénk, megváltott minket, s ezáltal megtapasztalható az ő kegyelme mifelénk.
Kérünk, segíts minket, hogy ne éljünk vissza ezzel az ajándékkal, hanem valóban megtagadjunk mindent, ami el akar választani Tőled.
Köszönjük, Urunk, hogy melletted győztesek lehetünk, akiket Isten kegyelme átformál, felemel, de ha kell, nevel is, hogy a Te utadon tudjunk járni. Ámen!


Deák László


A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr4214518532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása