Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 22.

2019. január 22. - evangélikus útmutató

Ha megtérsz Istenedhez, az Úrhoz…, akkor jóra fordítja sorsodat Istened, az Úr, megkönyörül rajtad. (5Móz 30,2–3)

Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg a kezeteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg a szíveteket, ti kétlelkűek. (Jak 4,8)

Lelki útravaló a mai napra

Kanyargós és göröngyös. Nehéz. Néha fullasztó az út, melyen járni kell. Tele akadályokkal. Könnyű letérni róla és a kisebb ellenállás felé haladni. Megkeresni a kerülőutat, mely könnyebbnek, rövidebbnek tűnik, és látszólag ugyanoda vezet.

Nem egyszerű a közeledés. Ezer és ezer kihívással kell megküzdeni, míg az ember csak egy métert is halad. De menni kell! Mert közeledni kell Istenhez, közeledni ahhoz, aki az életet adta, aki fenntartja, akihez visszatérünk majd egykor.

Ő már megtette a legnagyobb lépést felénk. Odaadta egyszülöttjét. Egészen a földig hajolt szeretetével, hogy az embert az égig tudja emelni. Téged akar magához vonni, veled akar találkozni, érted tette meg azt a lépést! Most te jössz!

Közeledj a legnagyobb felé!


Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy értem is a földre jöttél. Köszönöm, hogy életem egyetlen perce vagy eseménye sincs elrejtve előtted, hanem minden úgy történik, ahogyan azt Te előre kigondoltad az én számomra! Köszönöm Neked, hogy Te szüntelenül közeledsz felém Jézusban, és nem csak az én esetlen próbálkozásaimon múlik, hogy tudunk-e találkozni. Köszönöm Neked, hogy olyan Isten vagy, aki jóságával, szeretetével, irgalmával fordul az ember felé. Ámen.


Vladika Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr3814518666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása