Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

Evangélikus útmutató

2019. 01. 03.

2019. január 03. - evangélikus útmutató

Megőrzi ő híveinek életét, kimenti őket a bűnösök kezéből. (Zsolt 97,10b)

A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. (1Pt 5,10)

Lelki útravaló a mai napra

Isten a világmindenségben nem csak létrehozta az élet titokzatos csodáját, amely a maga gazdagságában lenyűgöz bennünket, de elkötelezett a védelmében is. Isten életvédő szándékát fedezhetjük fel a testünkbe beépített jelzőrendszerben is. A szervezetünket behálózó idegpályák nem a bosszantásunkra jeleznek, akkor sem, ha fájdalmat okoznak. Nem kellemes, amikor a forró kályha megégeti a bőrünket, amikor egy éles tárgy belénk hasít, vagy amikor a fogunkba nyilall a fájdalom, de mindez azért van, hogy a veszélyt jelezze, hogy vegyük észre, hárítsuk el, hogy ne kerüljünk még nagyobb bajba. Van, hogy a lelkünk fáj, vagy a lelkiismeretünk furdal. A félelem vagy a reménytelenség is megszorongat néha. Fájdalmat okozhat valaminek vagy valakinek – különösen szeretteinknek – a hiánya vagy egyszerűen a szeretethiány. Ezért is olyan drágák a mai bátorító igék, amelyek Urunk aktív és mentő szeretetére mutatnak rá, mellyel életünket védi, és üdvösségünket munkálja.


Urunk, Istenünk, szerető mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy évezredeken átívelő szereteted őrzi az életet a földön. „Embert és állatot te tartasz meg…” – olvashatjuk igédben. Köszönjük, hogy kezedben tartod a mi életünket is. Köszönjük, hogy meghívtál bennünket országodba, amely elérhetetlen volna számunkra, de Te elérhetővé tetted Jézus Krisztus Urunk által. Láttasd meg velünk ma is kegyelmedet, hogy erő és szeretet forrásává legyen bennünk, mellyel másokat gazdagíthatunk. Ámen.


Szemerei János

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr1814518512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása