Bibliai igék, igemagyarázatok, imádságok az év minden napjára

Evangélikus útmutató

2019. 02. 07.

2019. február 07. - evangélikus útmutató

[Az igaz] olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,3a)

Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. (Jn 15,8)

Lelki útravaló a mai napra

Gyümölcstermés…
Minden munka azzal kezdődik, hogy felmérem a feladatot, a lehetőségeimet, az eszközöket, melyeket fel tudok használni. Nincs ez másképpen a föld megművelésével sem. De azt is tudnom kell, hogy minden elvégzett munka semmivé lehet, hiábavalóvá válhat Isten áldása nélkül. Nem az én kezemben van. Isten az, aki a növekedést, gyümölcsérést adja.
A hit küzdelmében hasonlóképpen élhetem meg mindennapjaimat. Eltervezem, hogyan élem meg naponként az Istennel való kapcsolatomat, mikor mennyit imádkozom, hogyan olvasom a Szentírást, hogyan élem meg a testvérekkel való közösséget. Azonban az, hogy áldás van az életemen, csodákat élek meg, egyedül Isten munkája. Mind a zsoltáros, mind Jézus tanítványainak elmondott szavai mögött Isten öröme és munkája fénylik fel annak, aki megérti életében a minden életet teremtő és gondviselő Isten jelenlétét.
Ha Isten így örül a gyümölcsnek, ha Jézus tanítványainak életében így valósulnak meg Isten akaratának minden teremtmény számára kedves cselekedetei, imádkoznunk és vágyódnunk kell, hogy valóban a legízesebb és legszebb gyümölcsök ékeskedjenek életünk fáján, melyhez a táplálékot, éltető vizet mindig az Atyától kérhetjük-kaphatjuk.


Mennyei Atyánk, Tőled jön minden jó e világban. Kérjük, töltsd meg életünket szereteteddel, Szentlelkeddel, hogy a legszebb gyümölcsök teremjenek cselekedeteinken és szavainkon keresztül, ahogyan az Krisztus tanítványaihoz illik. Ebben gyönyörködsz, és ez ad örömöt és boldogságot, teljes életet nekünk is. Áldj meg jóízű és szemet gyönyörködtető gyümölcseiddel. Ámen.


Aradi András

A bejegyzés trackback címe:

https://evangelikusutmutato.blog.hu/api/trackback/id/tr7314605132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.